29 Haziran 2018 Cuma

Hakan Cırıt: “Edirne’nin içini eğitim ile doldurmak zorundayız. Biz Edirne Turizmine katkıda bulunmak için Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi dersleri tarihi camilerimizde yapıyoruz. Bu sayede öğrencilerimize tarih bilgisini de yerinde vermiş oluyoruz. Diğer taraftan “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında değişik il ve ülkelerden öğrencileri Edirne’de misafir ediyor ilimize gönüllü turizm elçisi kazandırıyor, biz de öğrencilerimizi değişik illere gönderiyor tarih ve kültür gelişimlerini sağlıyoruz.”


Hakan Cırıt: “Edirne’nin içini eğitim ile doldurmak zorundayız.  Biz Edirne Turizmine katkıda bulunmak için Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi dersleri tarihi camilerimizde yapıyoruz. Bu sayede öğrencilerimize tarih bilgisini de yerinde vermiş oluyoruz. Diğer taraftan “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında değişik il ve ülkelerden öğrencileri Edirne’de misafir ediyor ilimize gönüllü turizm elçisi kazandırıyor, biz de öğrencilerimizi değişik illere gönderiyor tarih ve kültür gelişimlerini sağlıyoruz.”
&      Hakan Cırıt, 1971 Elazığ doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini Elazığ’da tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesine başladı ve öğrenimimi burada tamamladı. Eskişehir’de hem öğretmenlik, hem okul müdür yardımcılığı yaptı. 2008 yılında şube müdürü oldu ve 6 yıl bu göreve devam etti. 2014 yılında Iğdır Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladı. 3 yıl bu görevi sürdürdükten sonra 2017 Haziran’da Edirne’ye Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt


&    
Bize Türk Milliyetçiliğini Tanımlar mısınız?
Hakan Cırıt: Türk Milliyetçiliği vatanını, milletini seven insanların bir düşüncesidir. Bu insanlar hiç kimseyi ayırmadan, herkese eşit şartlar ve koşullarda yaklaşarak, vatanlarını ve milletlerini çok severler. Zaten Türk dendiği zaman Avrupa’da da yalnızca Türkiye Cumhuriyeti akla gelmez. Türk dendiğinde İslam Coğrafyası ve Türk Dünyası akıllarına gelir.
&  Bir Türk Milliyetçisinin Bakış Açısı ile Edirne’yi Değerlendirmenizi İstesek Ne Söylersiniz? Eksikler Neler Ve Edirne İçin Ne Yapmak Gerekiyor?
Hakan Cırıt: Edirne’nin içini eğitim ile doldurmak zorundayız. Edirne tarihi eserler bakımından dünya ikincisi. Edirne’de Balkanların mabedi Selimiye var. Balkanlardan Selimiye’nin kubbesini görebilen adama hacı derler. Edirne sadece bir turizm kenti olarak değerlendirilmemeli, burası bir tarih ve kültür kenti. Edirne’nin ismini tarih kitaplarından silmeye kalksanız, kitapların çapında ciddi bir düşüş yaşanır. Koca Osmanlı’nın mirasını sırtında taşıyan bir şehir burası. Edirne Balkanlara, Avrupa’ya ve dünyaya açılan kapı. Edirne’nin yetiştirdiği öğrencilerin Edirne’nin vizyon ve misyonundan haberdar olması gerekiyor. İl Kültür Turizm Müdürümüz Ahmet Hacıoğlu’na bu noktada teşekkür etmek durumundayım. Kendisi ile beraber önemli projeler yürütüyoruz. Öncelikle buradaki öğrencilerimize bu şehri doğru biçimde tanıtmaya çalışıyoruz. Tabiki restore edilecek çok fazla tarihi eserimiz, tarihi ev ve konağımız var. Bunları da zamanla halledeceğiz inşallah.
&  Bir Eğitimci Olarak, Edirne’deki Öğrenciler İçin Ne Gibi Çalışmalar Yapıyorsunuz?
Hakan Cırıt: Bu yıl “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Erzincan’dan 181 öğrenciyi Edirne’de. Burada dört gün kaldılar. Öğrencilerimiz burada tüm tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Bizim 112 öğrencimiz de aynı proje kapsamında Kars’a gönderildi ve bu güzel ilimizi gezdiler. Bizler tabi ki eğitimci olduğumuz için konuya bu pencereden bakıyoruz. Öğrencilerimiz derslerini tarihi eserlerin içerisinde işleyebilir. Burada inanılmaz bir Tıp Fakültesi yani Beyazıt Külliyesi var. Hem burası dersler için aktif olarak kullanılmaya başlandı hem de Selimiye’nin avlusu. Burada öğrencilerimiz çeşitli derslerini işlemeye başladılar. Selimiye’nin gölgesinde öğretmenlerimiz, öğrencilerine tarih dersi anlatıyorlar. Bu çok önemli bir olay. Keza Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri Edirne içindeki çeşitli medreselerde yapılıyor. Bu çok önemli bir olay ve bunun artarak devam etmesini istiyoruz. Ramazan’ın son günlerinde şehrimize 310 bin kişi geldi. Ekseriyetle Balkanlardan geldiler. Bu artarak devam etmeli ve şehrimizi ziyarete gelen din kardeşlerimizi her daim iyi ağırlamak zorundayız. Yakın zamanda da Tiran’dan, Rusçuk’tan, Razgrad’dan öğrenci arkadaşlarımız gelecek, onları Edirne’de ağırlayacağız. Burada yaz kamplarında hem eğitim alacaklar, hem de şehrimizi tanıyacaklar. Biz burada Edirne’nin çocukları kadar, Bulgaristan’daki, Yunanistan’daki, tüm Balkanlardaki soydaşlarımıza, öğrenci kardeşlerimize de eğitim veriyoruz. Hiç kimse merak etmesin gerek tarihi eserlerimizin yenilenmesi ve bakımı için gerekse de Edirne’nin vizyonunu, misyonunu, tarihini başta çocuklarımıza sonra tüm Balkanlara anlatmak için elimizden geleni yapacağız, şehrimize sahip çıkacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder