30 Nisan 2018 Pazartesi

Yılmaz İrmisit: “Edirne’de büyük yatırımlar ile küçük paralar kazanılıyor. Ama küçük yatırımlar ile büyük para kazanılmıyor.”

Yılmaz İrmisit: “Edirne’de büyük yatırımlar ile küçük paralar kazanılıyor. Ama küçük yatırımlar ile büyük para kazanılmıyor.”

Mahalleli Yılmaz İrmisis'in Çukur Büfesinde Tv dizisi "Çukur"u birlikte izlemekten büyük zevk duyuyor.


·       Yılmaz İrmisit, Edirne ilinin Karaağaç semtinden. Daha evvel özel sektörde çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdi ve bir büfe aç. İnsanların uğrak yeri olması için yaratıcı bir isim bulma arayışına girdi. Bu yüzden dizi-film olan Çukur’dan yola çıkarak Çukur Büfeyi açtı. Pazartesi günleri evinde ki büyük plazma televizyonu büfesine getirip diziyi mahallelileri ile birlikte izliyor. Dizinin yayını bitse de bu işletmenin bir namı kalacak. Kurumsal şirketlerin, büyük marketlerin küçük esnafı bitirdiğinden yakınıyor. “Bizim gibi işletmeler ancak mahalle bakkallığı yapıyor, büyük marketler kapandığı için akşam saat ondan sonra iş yapıyorsunuz” diyor.
ü    Edirne’yi tarihi ve turistik açıdan değerlendirir misiniz?
Yılmaz İrmisit: Edirne bir serhat şehri olarak Türkiye’nin gözbebeği… Tava ciğerinden, Kırkpınar’ına kadar onlarca değerimiz var. Tarihi ve turistik açıdan Edirne bir cennet…
ü    Edirne’nin turist sayısını arttırmak için neler yapılabilir?
Yılmaz İrmisit: Bir önceki cümlemde tarihi ve turistik açıdan bir cennet olduğunu söyledim. Ama insanları çekmek için farklı yatırımlar yapmak zorundasınız. Eğlence alanı yaratmak zorundasınız. Sadece Saraçlar Caddesi ve Kırkpınar ile olmaz bu iş. Bizim bir hayvanat bahçemiz, lunaparkımız bile yok. Bu çok ciddi bir sorun turist çekme açısından. İnsanlar burada eğlenmedikten sonra neden kalsınlar. Edirne’de gölet haricinde akşamları gezilecek, tur atılacak yer var mı? Bence yok. Bu sene Kırkpınar’da dahi eski tadı göremedik, bir eğlence ortamı oluşmadı. İnsanlar yaz tatili ve Kırkpınar haricinde Edirne’ye gelmiyorlar. Ben Karaağaçlıyım. Orası kaderine terk edilmiş gibi. Yaz hariç Karaağaç’taki Lozan anıtı ve tarihi tren bile yeteri kadar turist çekmiyor. Kaderine terk edilmiş gibi o bölge. Unutulmuş onlarca tarihi eserimiz var Edirne’de, kaderine terk edilmiş, atıl durumda kalmış. Böyle olunca kimse Edirne’nin tadına varamıyor. Edirne’ye milyonlarca insanın turist olarak geldiği söyleniyor. Ben bu rakamları da gerçekçi bulmuyorum.
ü    Bakkal, Market, Büfe açısından Edirne’yi değerlendirir misiniz?
Yılmaz İrmisit: Edirne’de büyük yatırımlar ile küçük paralar kazanılıyor. Ama küçük yatırımlar ile büyük para kazanılmıyor. Burayı açarken 100 bin lira para yatırdık ama hala askeri ücretle çalışıyorsam bir sıkıntı var demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder