21 Nisan 2018 Cumartesi

Zafer Kaya: “ · Bu şehre gereken önemi kesinlikle vermiyoruz. Kaleiçi semtinin durumu ortada… Edirne’nin gözbebeği olması gereken bir yerin talan halinde olması, eski bir Suriyeli mahallesi haline gelmesi çok hazin. Yasadışı yollardan yurt dışına kaçacak insanlar Kaleiçi semtinde cirit atıyor. Asayiş noktasında ciddi sıkıntılar olduğu gözleniyor. Bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. · En büyük problemimiz Sivil toplum kuruluşlarının Edirne’deki diğer kurumlar ile bir araya gelip, aynı masaya oturmaması, istişare edememesi.”

Zafer Kaya: “ ·       Bu şehre gereken önemi kesinlikle vermiyoruz. Kaleiçi semtinin durumu ortada… Edirne’nin gözbebeği olması gereken bir yerin talan halinde olması, eski bir Suriyeli mahallesi haline gelmesi çok hazin. Yasadışı yollardan yurt dışına kaçacak insanlar Kaleiçi semtinde cirit atıyor. Asayiş noktasında ciddi sıkıntılar olduğu gözleniyor. Bir an önce çözüm bulunması gerekiyor.
·       En büyük problemimiz Sivil toplum kuruluşlarının Edirne’deki diğer kurumlar ile bir araya gelip, aynı masaya oturmaması, istişare edememesi.”

Zafer Kaya, Kaleiçi'nin Suriye ve yabancı sığınmacı semtine döndüğünü, bundan endişe duyduğunu dile getirdi.

·        Zafer Kaya, Edirne doğumlu, aslen Gümüşhaneli. 23 yıl eczacı kalfalığı yaptıktan sonra, emlak ve müteahhitlik işleri ile uğraşmaya başladı. Birçok sivil toplum kuruluşunun üyesi. Çevresinde sevilen, sayılan ve yardımsever ve Türk Milliyetçisi kişiliği ile tanınıyor.

ü    Edirne’nin tarihi, turizmi ve kültürü hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Zafer Kaya: Bu şehre gereken önemi kesinlikle vermiyoruz. Kaleiçi’nin durumu ortada… Edirne’nin gözbebeği olması gereken bir yerin talan halinde olması, eski bir Suriyeli mahallesi haline gelmesi çok hazin. Orada yaşayan vatandaşlar buna layık diyebilir miyiz? Son zamanlarda Kaleiçi semtinde asayiş noktasında da büyük sıkıntılar olduğunu gözlemliyorum. Yurt dışından gelen insanların Edirne’den transit geçmesini engellemek zorundayız. Edirne’nin bir giriş kapısı olması durumunda, girişinde büyük bir otogar olsa inanın şehir çok daha fazla turist çekecek. Katlı otopark yapacak alan var bu şehirde, neden hiç kimse taşın altına elini sokmuyor diye sormak istiyorum. Otopark sorunu çözülecek olursa insanlar şehrimizde keyifle gezer ve sorun yaşamaz. Şehrimizde neden ikinci bir üniversite açılmasın, üniversite açılması durumunda çok daha fazla insan şehrimize gelecektir ve bu da Edirne’nin gelişmesi, genişlemesi demek. Bununla birlikte yeni hastanelere de muhtaç durumdayız. Mevcut hastaneler ihtiyacı karşılamıyor. Örneğin, göz hastanesi ya da özel başka bir hastaneye ihtiyacı var bu şehrin. Yine aynı şekilde Bulgaristan ve Yunanistan ile sağlık turizmi noktasında çalışmalar yapılabilir. Balkan ülkelerinden gelen turistler için hastanede turlar, tedavi paketleri düzenlenebilir. Ama bunun için yatak kapasitesi olan, kaliteli hizmet verebilen daha fazla sayıda hastaneye ihtiyacımız var. İnsanlar neden buraya yatırım yapsınlar, bankalardan kredi çeksinler bunu da düşünmek zorundayız? Vatandaş kendi kendini mi batırsın. Buraya otel yapsa ne olacak müteşebbisler? Turistleri burada konaklatacak bir eğlence anlayışımız, alternatif turlarımız olmadığı müddetçe insanlarda yatırım yapmıyorlar ve risk almaktan korkuyorlar.
ü    Edirne’de özel bir üniversite açılması durumunda ya da daha fazla turist gelmesi durumunda mevcut altyapı bunu kaldır mı? Ne gibi sıkıntılar doğabilir?
Zafer Kaya: Otelimiz yok, yolumuz yok, parkımız yok… Altyapı külliyen sıkıntı… Burada altyapı yok ki! Belediye başkanı referandum yaptı. Ne değişti? Başka kurumları suçlayarak nereye varabiliriz? Halkımızın desteğini almış bir belediye başkanı altyapı çalışmalarını şimdiye kadar çoktan başlatmalıydı. Yöneticiler keşke işlerine ve görevlerine daha sadık olsalar. Yağmur mu yağdı, otur oturduğun yere dışarı çıkma durumu var Edirne’de… Üniversite ya da yeni hastane yapıldığında inanın şehrimiz arazi sıkıntısı çekmez. Üniversite etrafındaki arazilere yurtlar, oteller, eğlence merkezleri çok rahat yapılabilir. Ama altyapı sorununu çözmek zorundayız. En büyük problemimiz Sivil toplum kuruluşlarının Edirne’deki diğer kurumlar ile bir araya gelip, aynı masaya oturmaması, istişare edememesi.
ü    Türk Milliyetçiliğini tanımlarmısınız?
Zafer Kaya: Vatanını, milletini canı gönülden seven insanlar Türk Milliyetçisidir. Al bayrağın dalgalanmasını gurura seyreden, canını o uğurda verebilecek insandır Türk Milliyetçisi. İşimizi iyi yaparak, vergimizi ödeyerek iyi bir Türk Milliyetçisi olmaya gayret etmekle olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder