5 Temmuz 2018 Perşembe

Hamdi Sedefçi: “Edirne’nin hak ettiği yeri bulması için partizanlığı bir kenara bırakmak, hükümetle yakın olmak şart. Ben Edirne çocuğuyum Edirne'lilerle çok rahat ve iyi ilişki kurabiliyorum. Çünkü onlarla beraber büyüdüm, sinemaya gittim, top oynadım. Bana kimse diyemez kapısına gittim görüşemeden boş döndüm.”

Hamdi Sedefçi: “Edirne’nin hak ettiği yeri bulması için partizanlığı bir kenara bırakmak, hükümetle yakın olmak şart. Ben Edirne çocuğuyum Edirne'lilerle çok rahat ve iyi ilişki kurabiliyorum. Çünkü onlarla beraber büyüdüm, sinemaya gittim, top oynadım. Bana kimse diyemez kapısına gittim görüşemeden boş döndüm.”

♦ 1950 yılında Edirne‘de doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Edirne’de tamamlayan Sedefçi 1976 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1989 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Edirne Belediye Başkanlığı’na seçildi, 1994 yılındaki seçimlerde de ikinci kez kazanarak bu görevine devam etti. 1999 yılındaki seçimi kaybeden Hamdi Sedefçi, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde üçüncü kez Belediye Başkanlığına seçildi. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde dördüncü kez Edirne Belediye Başkanlığı görevini kazandı. 30 Mart 2014 seçimlerinde kadar görevini sürdürdü. 2014 yılında tekrar Edirne Belediye Başkanlığına aday oldu ama seçilemedi. Edirne'nin Yeni İmaret Mahallesi doğumlu olduğu için kendisini şanslı hissettiğini söylüyor. Bizim mahallemiz bir Belediye Başkanı beni çıkardı bir de Milletvekili arkadaşım Orhan Çakırlar'ı çıkardı. Ben Edirne çocuğuyum Edirne'lilerle çok rahat ve iyi ilişki kurabiliyorum. Çünkü onlarla beraber büyüdüm, sinemaya gittim, top oynadım. Bana kimse deyemez kapısına gittim görüşemeden boş döndüm.

Siyasete tekrar dönmek gibi bir düşünceniz var mı? Bunu hangi parti ile gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz?
Hamdi Sedefçi: Arkadaşlar, ben belediye başkanlığı için adayım. Kendimi belirli bir konjonktürün insanı olarak gördüğüm için herhangi bir parti zikretmem doğru olmaz çünkü ben kendimi herhangi bir partili olarak ifade etmem. Atatürkçü, laik, memleketini ve Edirne’sini seven; Türk, Kürt, Çingene ayırmaksızın insanlara hizmet etmeye çalışan bir insanım. Dolayısıyla AKP olmuş, İyi Parti olmuş başka bir parti olmuş benim için önemli değil. Edirnelilere sesleniyorum. Beni tanıyorsunuz, benim Edirne’ye getirdiğim hizmetler ortada. Ben hangi partide olursam olayım bana oy verin ki yarım bıraktığımız işi tamamlayalım. Ama şurası kesin ki ben herhangi bir partiden belediye başkanlığı için aday olacağım.
► Edirne’nin Kaleiçi Semtinde ki Sıkıntılar Sizin de Malumunuz. Edirne’nin Yüz akı iken Edirne’nin dördüncü beşinci sınıf mahallelerinden biri haline geldi. Kaleiçi’nde ne gibi değişiklikler yapılabilir?
Hamdi Sedefçi: Tarihi eserlerin restorasyonunu yapıp burayı komple turizme açmak zorundayız. Eski tarihi konakları restore edip, turizme açmak dışında bir kurtuluş yok. Buraya özel bir ilgi göstermek gerekiyor. Devletle hükümetle işbirliği yaparak Kaleiçi’ni düzenlemek mümkün. Siyasi ilişkileriniz iyiyse çok şeyi halledersiniz. Yıllardır bunu söylüyorum. Süleyman Demirel ile ilişkilerim çok iyiydi. Bunun sayesinde Edirne birçok şey kazandı. 2012’de Tayyip Erdoğan Edirne’ye geldiğinde kendisine altın kemer taktığım için benim kellem gitti! Maalesef bakış açısı bu olduğu için Edirne’yi geliştirecek imkânları bulamıyoruz. Benim derdim Edirne’nin kazanması. İnsanlar bana her gördüğü yerde Allah razı olsun diyorsa evimde rahat uyumamam için hiçbir sebep yok.
Tarihi Karaağaç yolunun tek yönlü trafiğe kapatılması gerek güzergâhta çalışan esnaf için gerek ise halk için sıkıntı yaratıyor. Buna nasıl bir çözüm bulunabilir.
Bunun çözümü çok basit, yolu tamamı ile trafiğe kapatacaksınız, birkaç tane nostalji treni koyacaksınız. Trafikte rahatlayacak, halkta rahatlayacak oraya giden vatandaş düğününe katılacak, yemeğini yiyecek, içkisini içecek nostaljiyi tarihi yaşayacak.
► Edirne’de turizmi geliştirmek için neler yapılabilir?
Hamdi Sedefçi: Tanıtım çok önemli. Aynı zamanda muhakkak Havaalanı getirmek zorundayız bu şehre. Tanıtım ve havaalanı ile birlikte Edirne patlar. Edirne’ye en az beş tane fabrika getirmek zorundayız. Böylelikle Edirne’de 5000 kişi istihdam edilir. Gerekirse ben arazi ve parayı bulup, firmalarla görüşüp, gerekli işlemleri yapıp fabrikaların kurulmasına önayak olunur. Yine aynı yere geleceğim hükümetle ilişkileriniz iyi olursa Kaleiçi’ni de restore edersiniz, Edirne insanını istihdam da edersiniz, havaalanı da yaparsınız. Hükümet kim olursa olsun yakın olursanız istediğiniz her şeyi yaptırırsınız. Şu partizanlık işini bırakalım artık! Adaylara bakın. Hangisi şehre daha faydalı olur diye düşünün. Yerelde particilik zihniyetinden kurtulmak zorundayız. Bu şehir yalnızca Kakava, Kırkpınar gibi etkinlikler de turist çekiyor. Onda da altyapı sıkıntılı olduğu için ciddi sorunlar yaşıyoruz. Konaklayacak yer, araç park edecek otopark bulamıyor insanlar. Önce altyapıyı halletmek zorundayız. Ondan sonra turist çekecek alternatif eğlence alanları yaratmak zorundayız. Romanlar Edirne’nin bir gerçeği olarak görülmeli. Bizler de roman kardeşlerimizi işin içine katarak Roman geceleri düzenleyebiliriz. Böylelikle insanların burada kalmasını sağlarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder