6 Mayıs 2018 Pazar

Hasan Yıldız: "Belediyecilik bu işin en önemli unsurudur. Belediyede daha çok inşaat mühendisi bulunması gerektiğini düşünüyorum. İnşaat işinden anlayan, Edirne’yi tanıyan, şehir planlamasını bilen insanlar belediyede daha fazla yer almak zorunda ki turistlerin ilgisini çekecek projeler üretilsin. Şehirde, Ayşekadın’da mesela, çok ciddi bir çarpık kentleşme var. Yollarımız çok dar. Yollar genişletilerek, çarpık kentleşme uzun yıllara yayılarak bitirilmek zorunda. Uzunkaldırım, Ayşekadın gibi bölgeler bana göre yeniden inşa edilmek zorunda. Ben Belediye Başkanı olsam bu projeyi hemen uygulardım. Bizim toprak sıkıntımız yok bu şehirde, insan ve proje sıkıntımız var."

Hasan Yıldız, Edirne'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kutlutaş Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı



·         Hasan Yıldız, daha 12 yaşında iken Edirne’ye geldi. İnşaatlarda çalıştı, sonunda usta olmayı başardı. Bu arada Edirne’de kantin işletmeciliği de yaparken inşaat sektöründe çalışmaya devam etti. İşlerini büyüttü ve bugün Edirne sanayisinde mobilya, pvc, mermer üretimi yapıyor. Kürt kökenli bir Türk Milliyetçisi. Edirne’de oldukça iyi niyetli yardımsever bir insan olarak tanınıyor.

ü    Türk Milliyetçiliği anlayışınızdan bahseder misiniz?
Hasan Yıldız: Bir defa dışarıya karşı birlik olmak zorundayız. Ülkemize karşı yapılan haksız eylemlere birlikte karşı durmalıyız. Türk Milliyetçiliği aile gibi olmaktır, bu topraklarda. Görüşlerimiz, fikirlerimiz ne kadar farklı olsa da biz Türk Milliyetçisiyiz. Ülkemizi yükseltmek için çalışmak zorundayız, Türk Milliyetçiliğine böyle hizmet edebiliriz. Kendi markamızı üretmek, satmak zorundayız. Türk Milliyetçiliğine katkı sağlamak böyle olur. Allah kısmet ederse kendi markamla üretim yapıp yurt dışına ihraç etmek istiyorum. Türk Milliyetçisi vatanını, bayrağını, insanını düşünerek işini en iyi yapan insandır.
ü    Edirne’de yaşayan ve çalışan birisi olarak şehrin turizmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha iyi olması için ne yapmak gerekiyor?
Hasan Yıldız: Belediyecilik bu işin en önemli unsurudur. Belediyede daha çok inşaat mühendisi bulunması gerektiğini düşünüyorum. İnşaat işinden anlayan, Edirne’yi tanıyan, şehir planlamasını bilen insanlar belediyede daha fazla yer almak zorunda ki turistlerin ilgisini çekecek projeler üretilsin. Şehirde, Ayşekadın’da mesela, çok ciddi bir çarpık kentleşme var. Yollarımız çok dar. Yollar genişletilerek, çarpık kentleşme uzun yıllara yayılarak bitirilmek zorunda. Uzunkaldırım, Ayşekadın gibi bölgeler bana göre yeniden inşa edilmek zorunda. Ben Belediye Başkanı olsam bu projeyi hemen uygulardım. Bizim toprak sıkıntımız yok bu şehirde, insan ve proje sıkıntımız var. Yabancı yatırımlar bu ülkeye geliyor. Edirne’ye de geliyor. Ama içerideki esnafı da canlı tutmak zorundayız. AVM’ler tabiî ki olsun ama aynı zamanda küçük esnafı da ayakta tutacak projeler geliştirilmeli. Ticaret Sanayi Odaları kredi dağıtacağına, kendi AVM’sini kendisi kursun. Neden Alışveriş Merkezlerinin elektriğini ve geri kalan altyapısını yabancı şirketler yapıyor, biz yapamaz mıyız? Ticaret ve Sanayi Odaları bu işlerle ilgilenmek zorunda… Başka bir konuya değinmek istiyorum. Edirne tarihi eserler dışında komple değişmek zorunda. 2000’li yıllar öncesinde yapılmış evlere bakın. Kaleiçi’ndeki evler mesela. Hiç dayanıklı değil. Hepsinin yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. O evlerde hala altyapı yok. Kaleiçi’nde elektrik, su tesisatı olmayan evler var bugün, hala. Edirne’de bir sürü arazi var. Bunlar müteşebbislere verilsin. Buralara eğlence yerleri, kafeler, oteller yapılsın. Bakın o zaman turizm nasıl gelişiyor. Özel sektörde çalışan bizler adeta yırtınıyoruz, bütün gün çalışıyoruz. Ama belediyede çalışanlar adeta ‘yatıyor’, bu şehre herhangi bir katkı sağlamıyorlar.
ü    İnşaat sektöründe çalışan birisi olarak ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz?
Hasan Yıldız: Çok ciddi elaman sıkıntısı çekiyoruz. Edirne’de ara eleman yetişmiyor. Bizim sektörde çalışacak elemanlara ihtiyaç var. İşi öğrenecek elemanlar okullarda yetiştirilmek zorunda. Biz şu anda maalesef sanayi ve inşaat sektöründe kara düzen çalışıyoruz… Hiç kimse işini bilinçli olarak yapmıyor. Herkes İmam Hatip okullarında okursa, herkes hoca veya imam olursa, herkes memur olursa inşaat sektörünü kim ayakta tutacak, bu işten kim ekmek yiyecek? Bu gün İnanın inşaat sektöründe çalışan iyi bir usta eleman ayda 15 bin lira civarında para kazanıyor. Üretmek istiyorsak önce insan üretmek zorundayız. Bunun için okullarda eleman yetiştirmek zorundayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder