22 Mayıs 2018 Salı

Muhammet İnci: “Anıtlar kurulu tarihi ev yatırımcısına oldukça fazla prosedür sunuyor. Öncelikle bunları kolaylaştırmak gerekiyor.”


Muhammet İnci: “Anıtlar kurulu tarihi ev yatırımcısına oldukça fazla prosedür sunuyor. Öncelikle bunları kolaylaştırmak gerekiyor.”

·                   Muhammet İnci, 1988 yılında Gümüşhane’den Edirne’ye geldi, babası inşaatlarda çalışıyordu. Bir nevi kader Edirne’ye getirdi. İlk ve ortaokulu Edirne’de okudu, Edirne’de yaşadı ve Edirne’yi çok sevdi. Edirne huzurlu ve güzel bir şehir olarak kabul ediyor… 1994 yılında Edirne sanayisinde çırak olarak başladığı marangozluk işinde mobilya dekorasyonu ustası olarak kendisini yetiştirdi. Ortağı Ümit Özdemir ile birlikte kurdukları Redoko Mobilya fabrikasında, dekoratif mobilya ve inşaat işi ile uğraşıyor. Sevilen, sayılan, iyi niyetli ve yardımsever bir insan olarak tanınıyor.

ü    Edirne Kaleiçi Semti tarihi bir kent ve kötü durumda… Yıkık dökük bir sürü ev var. Bu semti daha iyi duruma getirmek için neler yapmak gerekiyor?
Muhammet İnci,  Anıtlar kurulu tarihi ev yatırımcısına oldukça fazla prosedür sunuyor. Öncelikle bunları kolaylaştırmak gerekiyor. İnsanlar tarihi eserleri yenilemek istiyorlar, bu işe giriyorlar, onarmak istiyorlar ama anıtlar kurulu insanları oyalıyor, izin verme noktasında bile sıkıntılar çıkartılıyor. Kaleiçi’nde bir sürü yıkılmaya yüz tutmuş, atıl ev var. Bir de evlere tabela asıyorlar, ‘yıkılma tehlikesi var’ diye. O zaman izin vereceksiniz, zorluk çıkartmayacaksınız, müteşebbisler bu işi çözecekler. Edirne’de bu işlerle uğraşan usta bulmakta zor… Esnaf da biraz tok gözlü açıkçası… Ben elimdeki işi yapayım bana yeter mantalitesiyle hareket ediyorlar. Daha fazla ileri gitmek istemiyorlar.
‘HERKES BİLDİĞİ İŞİ YAPMALI’
İnsanların bir işte başarıyı yakaladıktan sonra alakalı alakasız pek işe girdiğini belirten Muhammet İnci, kendisinin bundan uzak durmaya gayret ettiğini belirtiyor. “Herkes bildiği işi yapmalı” diyen Muhammed İnci, börekçinin börekle, inşaatçının inşaatla, sucunun suyla ilgilenmesi gerektiğini ve alanının en iyisi olmaya gayret etmesi gerektiğini vurguluyor. Mobilya Dekorasyon işinin zor ve maharet gerektiren bir iş olduğunu vurguluyor ve ardından ekliyor: “Bu iş zordur, kıymetlidir. Öyle her önüne gelenin yaptığı mobilya dekorasyonu değildir. Şu an işimiz mobilya dekorasyonu ve yaptığımız işin en iyi olması için çaba sarf ediyoruz.”
Muhammet İnci, “Ne öğrendiysem babamdan” öğrendim diyor. Bir babanın çocuklarının geleceğini nasıl şekillendirebildiğini ifade ederek: “babam bize dik durmayı öğretti. Çok çalışmayı ve çalıştığımız işin hakkını vermeyi. Emeğin, alın terinin kutsallığını öğretti. Diline, kültürüne, köküne sahip çıkmanın bir insan için en büyük erdem olduğunu. Onurlu yaşamayı, onurdan taviz vermemeyi babamdan öğrendim. Bugünkü başarımın mimarı babamdır.”

1 yorum:

  1. Muhammet bey edirnenin en iyi mobilya ustalarindan bir tanesidir. Başarılarının devamini diliyoruz.

    YanıtlaSil